QUI SOM

dimarts, 13 de juliol del 2010

Reflexions sobre el Cercle Artístic del Moianès

El Cercle Artístic del Moianès és una entitat sense afany de lucre amb més de vint anys de vida. Els estatuts van ser dissenyats per divulgar, protegir i promocionar les belles arts, i és per això que les activitats del Cercle tenen un alt contingut cívic i molta vocació pedagògica. La seu és a can Carner, al carrer de les Joies, on té un magnífic local amb molt bona llum, un gran terrat i una vista espectacular sobre les teulades i el campanar de la vila, amb el turó del Montcau al fons.

De tota manera, el local no tindria cap valor ni transcendència si no fos per l’escalf humà que s’hi respira. Són les activitats que s’hi desenvolupen les que li donen vida pròpia, enriquint l’àmbit social i donant-li sentit.

Durant el curs 2009–10, el Cercle ha anat esgranant tot un seguit d’activitats que, gràcies a la il•lusió i afany de la gent de la Junta, no s’han vist afectades per la crisi econòmica que ens doblega.

A l’estiu del 2009 es va celebrar, com sempre des de fa més de quaranta anys, el Concurs de Pintura Ràpida, per a adults, i el Concurs de Dibuix Ràpid, dedicat a la canalla. Tots els premis es van poder dotar, i els concursos es van poder realitzar amb una bona participació.

Al mateix mes d’agost, el Cercle va organitzar i portar a terme el Concurs de Dibuix Infantil que tan gentilment finança la família Lerin.
Al setembre va muntar, com ja fa anys, l’exposició col•lectiva del socis del Cercle. Per raons d’agenda no vam poder col•laborar amb l’edició del 2009 de la Fira Moianès Turisme i Lleure, en la qual el Cercle havia participat des que es va començar a fer.

Per l’Onze de Setembre i a la Festa Barroca es va organitzar també el Concurs de Dibuix Infantil, amb gran èxit, tot i que va ploure.

Per la Setmana Santa es va celebrar el Concurs de Dibuix Infantil i Juvenil amb una bona participació.

Durant tot el curs s’han anat fent les classes de dibuix i pintura de dissabte a la tarda. De 5 a 6,30 per als adults, i de 6,30 a 7,45 per a la canalla.
En aquestes activitats és on es manifesta la vocació pedagògica del Cercle. Els adults, tot i no ser molt nombrosos, són molt fidels, i l’ambient de companyonia és admirable. Les sessions de dibuix per a la canalla, que ja fa més de vint anys que es fan, tenen un gran èxit, i hem pogut veure com antics alumnes han despuntat en el món del dibuix, el disseny gràfic i la pintura.

Una de les activitats més reeixides va ser l’anada al Molí Nou, on vam passar la tarda dibuixant. El més bonic va ser que també s’hi van afegir els pares i també van dibuixar, i alguns molt bé.

També un dia la setmana es fan sessions de gravat. Us les recomanem. El gravat, sigui quina sigui la tècnica emprada, enganxa, i els resultats són apassionants.

Per al curs 2010–11 volem traslladar les classes de dibuix i pintura a un dia entre setmana, ja que hem detectat que hi ha persones a les quals aniria millor. És per això que ens agradaria que, en cas d’estar interessats o interessades a venir a dibuixar, pintar o fer gravat us poseu en contacte amb:

MARINA BERDALET, tel. 93 830 30 65 /659 13 52 32
DANIEL TELLEZ, tel. 667 48 35 42
cercleartisticdelmoianes@gmail.com

Si ho feu, podrem fer una mica d’estudi de les necessitats i programar les classes el dia més indicat per a tots.
Ser soci del Cercle només costa 10 € l’any, i el que rebreu a canvi no té preu.
(Xavi Vidal, Vocal)

1 comentari:

Cercle Artístic del Moianès ha dit...

Moltes gràcies, Xavier! Un escrit preciós i molt encertat.