QUI SOM

dissabte, 2 de juny del 2012

Exposició de Marina Berdalet a l'Espai Franc de Castellterçol

DIÀLEG D'OMBRES




DIÀLEG D’OMBRES

Entro a l’Espai Franch i contemplo les obres de l’artista: quadres i mosaics que testimonien la peregrinació de molts homes, dones i nens cap a l’exili i la vida als camps de concentració. Una imatge que també ara es repeteix en molts indrets del planeta.

Davant per davant, les meves obres.

Amb la voluntat de preservar el silenci de la sala i amb la humilitat de compartir aquest espai quasi sacre pel que té de testimoni universal, presento Diàleg d’ombres.

El conjunt el formen quatre obres que tenen en comú el paisatge. No representa però, un lloc en concret. El paisatge, concebut com una construcció mental i simbòlica, és l'element comú  i les ombres que en ell es projecten creen ritmes visuals i de relació.

La primera de les quatre obres (Diàleg d’ombres) és un políptic de cinc peces realitzat amb grafit sobre paper: coronat per núvols de capvespre representa un gran paisatge desolat i esquitxat amb figures solitàries que projecten, erràtiques, les seves ombres en el terra.

A continuació, la petita obra Projecció en el pla, és un parèntesi silenciós que convida a la reflexió individual. La seva ombra, projectada cap a les dues darreres obres de l’exposició, ens presenta un paisatge obert a l’esperança.

Així doncs, el blau Nocturn és una imatge ordenada, amb fileres de xiprers que semblen  dirigir-se plegats cap un mateix punt de fuga. Tanca el recorregut l’obra Clareja: un cel vermellós indica que per fi s’esvaeix la fosca i es fa de dia.


Més informació 
http://www.castelltersol.cat/ca/municipi/castelltersol/historia/espai-franc
http://aleixmataro.blogspot.com.es/